Onnistuneen tapahtuman askelmerkit

Tapahtuma on aina mestariteos, jossa jokainen yksityiskohta vaikuttaa lopputulokseen. Oli kyseessä pieni paikallistapahtuma, yrityksen juhlatilaisuus tai suuri festivaali, onnistuneen tapahtuman takana on huolellinen suunnittelu ja toteutus. Kokosimme tapahtumakonkarien seitsemän tärkeintä askelta, jotka auttavat viemään tapahtumasi uudelle tasolle.

 


Mitä tapahtuman onnistuminen vaatii?
 1. Ideointi
  Kaikki alkaa ideasta ja inspiraatiosta. Tapahtuman idea voi synty√§ yll√§tt√§en tai pitk√§n harkinnan tuloksena. Mit√§ tavoitteita haluat saavuttaa tapahtumallasi ‚Äď viihdytt√§√§, kouluttaa vai luoda verkostoja? Pohdi my√∂s kohdeyleis√∂√§si ja heid√§n tarpeitaan.
 2. Suunnittelu
  Hyvän idean pohjalta on helppo siirtyä hahmottelemaan tapahtuman rakennetta ja sisältöä. Määrittele tavoitteet selkeästi ja suunnittele ohjelma niiden mukaan. Hahmottele myös tapahtumapaikkaa, budjettia, markkinointia ja mahdollisia yhteistyökumppaneita.
 3. Valmistelu/Esituotanto
  Tässä vaiheessa käydään konkreettisiin toimiin. Varaa tilat ja tarvittavat resurssit, kuten ääni- ja valotekniikka. Muista huolehtia luvista ja tarvittavista sopimuksista. Suunnittele markkinointistrategia niin, että se huomioi kohdeyleisösi ja varsinkin tapahtumaviestisi.
 4. Tuotanto
  Tapahtuman toteutusvaihe on kuin teatterinäytöksen harjoittelu. Tarkista kaikki tekniset järjestelyt, varmista esiintyjien ja puhujien valmistautuminen sekä valvo tapahtuman sujuvuutta. Pidä mielessä, että olet rakentamassa vieraille mukavaa kokemusta: varmista esimerkiksi istumapaikkojen ja mahdollisten tarjoilujen riittävyys.
 5. Veto
  Tämä on se hetki, johon kaikki suunnittelu ja valmistelu on tähdännyt. Ole valmis joustamaan yllättävien tilanteiden varalta. Huolehdi siitä, että aikataulut pitävät ja varmista, että tekniset järjestelyt toimivat moitteettomasti.
 6. Purku
  Tapahtuman päätyttyä työ ei ole ohi. Purkuvaiheessa puretaan tapahtuma-alue ja huolehditaan, että se jää siistiin kuntoon. Varaa riittävästi aikaa purkuun, jotta voit viimeistellä tapahtuman onnistuneesti loppuun asti.
 7. Jälkihoito
  √Ąl√§ unohda t√§rke√§√§ tapahtuman j√§lkity√∂t√§. Mittaa onnistumista asettamiesi tavoitteiden kautta. Ker√§√§ palautetta osallistujilta ja analysoi, mit√§ voit tehd√§ paremmin seuraavalla kerralla. J√§lkihoito tarjoaa arvokasta tietoa ja mahdollisuuden oppia ja kasvaa tapahtuman j√§rjest√§j√§n√§.
Jokainen tapahtuma on yksilöllinen

Nämä seitsemän askelta takaavat vahvan pohjan onnistuneelle tapahtumalle. Jokainen tapahtuma on kuitenkin oma, uniikki tanssinsa. Joskus se vaatii lisä-, sivu- tai juoksuaskelia. Ole avoin uusille ideoille ja ole valmis sopeutumaan muutoksiin matkan varrella. Tapahtumien järjestäminen on joskus haastavaa, mutta myös erittäin palkitsevaa. Parasta on, kun näet osallistujien nauttivan luomastasi kokemuksesta ja tapahtuman saavuttavan tavoitteensa.