CASE: SONY MUSIC SUMMER FEST 2023

TUHANSIA BILETTÄJIÄ NELJÄSSÄ KERROKSESSA.

Forum kauppakeskus järjesti yhteistyössä Sony Music Finlandin kanssa elokuun alun kuumimmat kaupunkijuhlat. Forumin valoaukon juureen pystytetyllä kahden ja puolen miljoonan ledin lavalla Tuure Boelius, Pehmoaino, DJ Mumin sekä tiukkaakin tiukempi Sexmane villitsivät esiintymisillään.

 

Capital AV tuotti tapahtuman tekniikan äänentoistosta lavoihin ja screeneihin. Pääsimme jälleen ratkomaan epätavallisen tapahtumatilan vaatimuksia sekä äänen että visuaalien osalta.

 

 

MONEN KERROKSEN VÄKEÄ

Suunnitteluvaiheessa ymmärsimme, että tapahtuma tarvitsee uusia temppuja. Forumin alimmassa kerroksessa oli useita liiketiloja remontissa ja paikalle odotettiin reilusti väkeä. Sony Music Summer Festiä tultaisiin katsomaan paitsi lavan tasosta, myös useammasta kerroksesta – jopa lähes suoraan yläpuolelta. Perinteisillä ratkaisuilla yläkerrosten katsojat jäisivät seuraamaan esiintyjien kuontaloita kauppakeskuksessa kimpoilevan akustiikan armoilla.

Tuure Boelius tukevasti ja turvallisesti screenin päällä.
Sony Music Summer Fest 2023 soi neljässä kerroksessa.
KOKEMUS USEAMMASSA ULOTTUVUUDESSA

 

Ratkaisuksi löytyi led-screen-toteutus, jossa esiintymislavan lattia ja takaseinä olivat yhtä yhtenäistä screenipintaa. Tällä voitiin ajaa esiintyjien visuaalinen materiaali myös lavalta ylöspäin. Äänentoisto toteutettiin yläkerroksiin erikseen ja kokonaisuus synkronoitiin niin, että kävijäkokemus oli ensiluokkainen kaikkiin suuntiin.

 

”Kun pelataan monessa ulottuvuudessa – mennään lavasta ylöspäin ja poispäin – tarvitaan tarkkaa äänijärjestelmän ja graafisen ilmeen suunnittelua, jotta katsoja kokee esiintymisen häiriöttä”, kommentoi Capital AV:n projektipäällikkö Johannes Koivisto ja jatkaa: ”Oli myös hienoa katsoa, miten nopeasti ja tehokkaasti tapahtuma saatiin rakennettua. Siitä tuli mun mielestä hieno.”

Monessa ulottuvuudessa synkronoitu tapahtuma vaatii tarkkuutta.